Hvad er Grækenland?

Grækenland er det af danskere mest yndede rejsemål – og ikke uden grund. Specielt er de græske øer med deres milde, men til tider blæsende vinter og meget varme og yderst solsikre sommer yderst attraktive.
Landets placering i Det Østlige Middelhav betyder at det i sommerhalvåret generelt er under indflydelse af højt tryk, mens lavtryk med regn og blæst i vinterhalvåret jævnligt bevæger sig gennem Middelhavet – men rigtig koldt bliver det kun i det af turister sjældent besøgte men ellers flotte og bjergrige Nordgrækenland.

Feriesæsonen starter først rigtig i april og slutter i løbet af oktober. Uden for denne periode er vejret generelt alt for ustabilt til solferie.

Man må i vinterhalvåret påregne dage med temperaturer omkring 10 grader, regn og megen blæst. Grunden er at kontinentet (Europa/Lilleasien) afkøles meget om vinteren, og ofte står slaget mellem den varme middelhavsluft og den kolde kontinentalluft lige over Grækenland.

I løbet af foråret opvarmes hele området og vejret stabiliseres således at man i sommermånederne generelt har tørt og solrigt vejr.

Desuden kan man opleve lange tørkeperioder og dagtemperaturer helt op over 40 grader.
For os danskere er specielt de græske forårs- og efterårsmånederne behagelige, men man skal være opmærksom på den stærkere sol indstråling, samt at temperaturerne ikke føles helt som herhjemme.