Rejse i Grækenland

Ønsker man at rejse rundt i Grækenland på egen hånd og med de offentlige transportmidler, har man 4 muligheder: fly, tog, expressbus og færge. Fly: Grækenland råder over mange lufthavne, så man har faktisk muligheden for at nå et hvert hjørne af Grækenland med fly.

For nærmere oplysninger om konkrete destinationer., besøg lufthavnens officielle hjemmeside www.aia.gr eller ring på 210 35 30 000. Tog: Athen har en hovedbanegård med afgange til store dele af Grækenland. Der findes både expresstoge og ”langsomme toge”.
At rejse med tog i Grækenland er en forholdsvis behagelig og økonomisk rejseform. Næsten uanset hvilken destination man har sat sig for, kommer man igennem smukke og storslående egne af Grækenland og passerer gamle og charmerende togstationer.
Hovedbanegården ligger tæt på centrum.

Det nemmeste er at tage metroen til Stathmos Larissis, som ligger lige ved hovedbanegården. Faktisk findes der to hovedbanegårde, Stathmos Larissis og Stathmos Peloponnisou, men de ligger lige op af hinanden og i gå afstand.
Besøg www.ose.gr for nærmere oplysninger eller ring til tog-info på 210 52 97 777 eller til kundeservice på 1110, oplysninger om afgange på 1440.
Dog er jernbanenettet ikke så udviklet som man kunne ønske sig, og derfor har man den anden mulighed at benytte sig af expressbusserne. Expressbus: Med expressbus kan man komme til alle egne af Grækenland. Bussen har afgang fra Athen og stopper først ved destinationen. Dvs. det er en forholdsvis hurtig og nem måde at komme rundt på.
Busserne er ikke, som nogle måske kunne forestille sig, gamle skramlebusser der tager en dag om at komme frem, men derimod nye og komfortable busser.
Der findes tre busstationer: en til det vestlige Grækenland og Peloponnes, en til Midt- og Nordgrækenland, og en til Attiki. Ring på 210 51 24 910-1 for info omkring afgange og station.
Kiffisou-stationen har afgange til det vestlige Grækenland og Peloponnes. Den ligger desværre ikke i forbindelse med en metrostation (der er planer om dette), men derimod kan man tage en bus fra centrum. Denne bus afgår fra Zinonos og Menandrou tæt på Omonia og har nummer 51. Adressen på Kiffisoustationen er Kiffisou Avenue 100, tlf. 210 51 24 910-1.
Liossion-stationen har afgange til Midt- og Nordgrækenland. Heller ikke denne station ligger ved en metrostation, men også hertil går en bus fra Centrum. Bus nr. 24 med afgang fra Amalias Avenue lige foran National Parken.

Man kan også vælge at tage metroen til Attiki-stationen, for herefter at tage en bus til Liossion-stationen. Det er ganske simpelt, alle busser der går forbi Attiki-stationen, kører til Liossion (regn med en 6-8 stop, men spørg iøvrigt chaufføren). Adressen på Liossion-stationen er Liossion Avenue 260, tlf. 210 83 17 153. Attiki-stationen ligger ved Alexandras Ave. og Patission Ave. lige op til parken Pedion tou Areos.
Man kan herfra komme med bus til eks. Sounion og Rafina. Ring på 210 88 08 080 for nærmere info. Færgefart:
Skal man ud til en af øerne har man igen muligheden for at tage en ”hurtigbåd” eller en af de ”langsomme”. Det er ikke alle øer hvortil der er forbindelse med enten catamaran eller flying dolphin. Man skal også være opmærksom på, at der er væsentligt færre afgange uden for sæsonen end om sommeren. Ring på 1440 for info om destinationer og afgange, eller til havnepolitiet på 210 42 26 000.