Strande på Samos

En lille bugt omgivet af klippeskær, en uendelig strand fyldt med parasoller eller en kraftig brænding, hvor der surfes. Her er de bedste strandoplevelser på Samos.

Psilí Amos – Samos’ fineste sandstrand’Psilí Amos’ betyder fint sand. Og det er en mangelvare på Samos, hvor
der oftest er småsten eller ral på strandene. Fint sand er en attraktion i sig selv, så derfor vrimler det med børn og voksne i den idylliske bugt, hvor kun langsomt bliver dybt, og der er trygt. Sandet er brændende varm, så der er grund til at finde skygge og læske ganen på en af de mange caféer, derligger ved stranden.

 

 

Votsalákia – Samos’ charter hjerte. Votsalákia er flere kilometer lang strand med beigefarvede småsten, som man sagtens kan bygge sandslotte i. Vandet er lavt og bølgerne blide. Der er et tæt mylder af mennesker i badeshorts og bikini, og der er dømt badefeire og afslappet atmosfære for folk i alle aldre. Også strandpromenaden er fyldt – med restauranter og barer. Votsalákia er øens nye store center for charterturisme.

 

 

Páppa Beach – Salig stilhed på SamosVæk fra de overfyldte strande finder man ved Páppa Beach en stille bugt, som man kun kan komme til, hvis man er klar til at gå det sidste stykke ad stien fra klippesiden og ned til den lille bugt med et par liggestole. På tavernaernes terrasse sidder man på et klippeplateau højt over vandet og skuer ned på stranden.

 

Samiopoúla – Øen med det krystalklare vandPå Samiopoúla, som betyder ’lille Samos’, er der hverken biler eller veje. Øen tilhører gederne, en enkelt kirke, en taverna og så dem, der kommer for at nyde strand og krystalklart vand i bugten. Det tager ca. en time at sejle med en af bådene fra Pythagorio til øen. Der er ingen havn, så færgerne ligger for anker i vandet ved stranden, mens de besøgende bader, snorkler og spiser grillmad. På kaptajn Andreas’ udflugt til øen, får man frisklavet grillmad med, som kaptajnen selv står for tilberedningen af.Han er bare en af flere turarrangører, der dagligt sejler fra Pythagorío, Órmos Marathókampou og Votsalákia på Samos sydkyst.


Kokkari – Samos’ surferparadis.
Kokkari var oprindeligt en gammel fiskerlandsby, nu er det mere en turistenklave med en lang strand fantasifuldt kaldet long beach, hvor vinden fra nord altid står direkte på. Det giver vind i sejlene for surferne og gode bølger at glide på. Stedet er ideelt til surfing, og derfor er det også her, der både er surfcenter og surfskole, hvor både trænede og nybegyndere kan boltre sig i bølgerne.

 

Tsamandoú-stranden – Nudiststrand på Samos. Fra vejen går man ad en lille stejl sti igennem en bevoksning af pinjer og oliven og med de grønne vinstokke i horisonten, og snart er man på Tsamandoú-stranden, hvor den ene halvdel er for nudister, den anden for folk, der foretrækker at have badetøj på. Stranden ligger i en bugt omkranset af klipper, og nogle steder er det krystalklare vand dybt, helt ideel til en tur med snorkel. Vær opmærksom på, at der på dage med vind kan være en del bølger. Der er en kiosk på stranden, hvor liggestole kan lejes, men ingen taverna, så sørg for at tage alle andre fornødenheder med.

 

Megálo og Mikró Seïtano.Ensomme strande på Samos, som man kun når frem til efter et par timers vandretur langs bjergskråningen længst mod vest. Det er Megálo og Mikró Seïtano, hvor dreskoden er fri og man skal medbringe alt – især er drikkevand vigtigt. Man kan gå enten fra Pótami stranden hvor vejen ender eller fra landsbyen Drakéi. Megálo Seïtano ligger dramatisk og smukt for enden af en bjergslugt omkranset af bjerge. Her er det naturen som viser sit underfulde ansigt. Der går busser til både Pótami og Drakéi. Megálo og Mikró Seïtano ligger på den nordvestlige kyst af Samos nord for Kerkis bjerget.